Hozzávalók:
18-20 db-hoz:
Elkészítése:
Egy edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt és a mazsolát. Főzzük rövid ideig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kakaót és a rum aromát. Keverjük alaposan össze, és tegyük félre hűlni.
Közben a babapiskótát daráljuk le, és tegyük félre. (Kicsivel többet daráljunk, hogy maradjon a hempergetéshez is.)
Ha kihűlt a lekvár, szórjuk bele a ledarált babapiskótát, és gyúrjuk össze. Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.
Az elkészült golyókat hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszakát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, sőt minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek.