Puncsgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

18-20 db-hoz:

  • 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg sárgabarack lekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek kakaó
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 üveg rum aroma

Elkészítése:

Egy edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt és a mazsolát. Főzzük rövid ideig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kakaót és a rum aromát. Keverjük alaposan össze, és tegyük félre hűlni.

Közben a babapiskótát daráljuk le, és tegyük félre. (Kicsivel többet daráljunk, hogy maradjon a hempergetéshez is.)

Ha kihűlt a lekvár, szórjuk bele a ledarált babapiskótát, és gyúrjuk össze. Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.

Az elkészült golyókat hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszakát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tipp:

Száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, sőt minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek.