Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos rakott keksz recept

Pudingos rakott keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
    • 80 g vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 3 dl habtejszín

    Mázhoz:

    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál olvasztott vaj
    • 4 evőkanál cukor
    • 1,5 dl tej
    • 1 kk liszt

    Elkészítése:

    Elkészítjük a pudingot. A pudingport, cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot.

    Egy jénai tálat beborítunk a keksszel. Erre rákenjük a krém egyik felét. Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém és végül keksz.

    Az olvasztott vajba belekeverjük a többi hozzávalót, majd folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, majd ha már kicsit besűrűsödött el is zárhatjuk alatta a lángot. A kész mázzal bevonjuk a kekszet.

    Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá