Pudingos rakott keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín

Mázhoz:

  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 kk liszt

Elkészítése:

Elkészítjük a pudingot. A pudingport, cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot.

Egy jénai tálat beborítunk a keksszel. Erre rákenjük a krém egyik felét. Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém és végül keksz.

Az olvasztott vajba belekeverjük a többi hozzávalót, majd folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, majd ha már kicsit besűrűsödött el is zárhatjuk alatta a lángot. A kész mázzal bevonjuk a kekszet.

Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.