Poharas tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 db 2 dl-es pohárhoz:
- 20-25 db babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 1 dl kávé
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A babapiskótákat kettőbe törjük törjük. A kávét lefőzzük (erős, presszó kávé az igazán jó!).
A cukorral összekevert tojások sárgáját gőz fölött (ne forrjon, csak gyöngyözzön alatta a víz víz) világos sárga színű, enyhén sűrű masszává keverjük (így nem lesz nyers a tojás).
Ezután hozzáadjuk apránként a mascarponét, majd pedig a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét. A fehérjével óvatosan bánjunk, laza mozdulatokkal keverjük hozzá, akkor egy laza szerkezetű, habos krémet kapunk.
A poharakba tegyük először a kávéba mártott piskóta darabokat, arra a krémet, megint piskótát, újra krémet. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, azután szórjuk meg alaposan kakaóval.
Mutatós, nagyon finom desszertet kapunk. A selymes krém édessége és a kávé illetve a kakaó kissé kesernyés kontrasztja fenomenális élményt okoz!
Tipp:
Ha gyerekek nem esznek belőle, némi rummal, vagy amarettóval ízesíthetjük a kávét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »