Hozzávalók 6 db 2 dl-es pohárhoz:
Elkészítése:
A babapiskótákat kettőbe törjük törjük. A kávét lefőzzük (erős, presszó kávé az igazán jó!).
A cukorral összekevert tojások sárgáját gőz fölött (ne forrjon, csak gyöngyözzön alatta a víz víz) világos sárga színű, enyhén sűrű masszává keverjük (így nem lesz nyers a tojás).
Ezután hozzáadjuk apránként a mascarponét, majd pedig a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét. A fehérjével óvatosan bánjunk, laza mozdulatokkal keverjük hozzá, akkor egy laza szerkezetű, habos krémet kapunk.
A poharakba tegyük először a kávéba mártott piskóta darabokat, arra a krémet, megint piskótát, újra krémet. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, azután szórjuk meg alaposan kakaóval.
Mutatós, nagyon finom desszertet kapunk. A selymes krém édessége és a kávé illetve a kakaó kissé kesernyés kontrasztja fenomenális élményt okoz!
Ha gyerekek nem esznek belőle, némi rummal, vagy amarettóval ízesíthetjük a kávét.