Piramis süti gesztenyével és meggyel recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 30 dkg süteményszél vagy piskóta
- 1 ek kakaópor
- 2 ek házi baracklekvár
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
A töltelékhez:
- 20 dkg gesztenyepüré
- 1 ek rumaroma
- 15 szem cukrozott, rumos meggy
A forma szórásához:
- 2 ek kókuszreszelék
Az aljára:
- 10 dkg vajas keksz
A ragasztáshoz:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrtam. A gesztenyét rumaromával ízesítettem. A formát kókuszreszelékkel megszórtam.
Közepes gombócokat formáztam a masszávól és a formát kibéleltem vele. Egy szem meggyet tettem bele, majd gesztenyét. Szétkapcsoltam a formát és tálcára helyeztem.
A kekszet olvasztott csokoládéba mártottam és a piramist ráhelyeztem. Hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek. Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










