Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Panna cotta recept

Panna cotta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl tejszín
    • 1 dl tej
    • 1 csomag + 1 tk expressz zselatin
      (5 dl folyadék megkötésére elegendő
      zselatin, bármelyik fajtából)
    • 6 dkg cukor
    • 0,5 rúd vanília
    • 1 kis darab lime héja
    • 0,5 lime leve
    • csipet só

    Sziruphoz:

    • 2,5 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 5 levél menta
    • 0,5 rúd vanília

    Továbbá:

    • gyümölcs a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A tejpudinghoz forraljuk össze a tejet és tejszínt a vaníliarúd magjaival és a héjjal együtt, illetve a kis darab lime héjat is tegyük bele, valamint a cukrot együtt. Vastag aljú lábasban érdemes az elegyet hevíteni takarék lángon.

    A tűzről levéve facsarjuk bele a lime levét és a használati útmutató szerint adjuk hozzá a zselatint is. (Az expressz verziónál csak hozzá kell keverni robotgéppel, és ennyi.) Majd adagoljuk tetszés szerint poharakba, vagy kis edényekbe, amikből könnyen ki tudjuk majd fordítani.
    Tegyük hűtőbe legalább 5-6 óra hosszat pihenni, vagy egy egész éjszakára.

    A sziruphoz forraljuk fel a vizet a cukorral, majd tegyük bele a vaníliát és a mentát.
    Hagyjuk kihűlni.

    A kész panna cottát tányérokra fordítjuk, majd meglocsoljuk néhány kanálnyival a szirupból, és friss eperrel, vagy bármilyen más idénygyümölccsel kínáljuk.

    Megszórhatjuk porcukorral is.

    Tipp:

    Aki szereti az intenzív ízeket, az hagyhatja egész éjszakán át összeérni a szirupot (én a mentát 15 perc után kivettem, hogy ne legyen domináns az íze). Meleg tányéron szervírozva a legjobb.

    A panna cotta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 171 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá