Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos túrókrém torta babapiskótával recept

Őszibarackos túrókrém torta babapiskótával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 db babapiskóta
    • 50 dkg túró
    • 5 dl habtejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • 2 őszibarack
    • 1 citrom
    • 1 tábla tortabevonó
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    A túrót elkeverjük ízlés szerint cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd beledaraboljuk a meghámozott őszibarackokat.

    A habtejszínt/cukrászhabot felverjük a habfixálóval. Ennek a 3/4-ed részét a túróhoz keverjük.

    Meglangyosítjuk a tejet és rakunk bele cukrot. Ebbe mártogatjuk a babapiskótákat.

    Egy tortaforma vagy egy jénai aljára rakunk egy réteg babapiskótát. Erre jön a túrókrém, majd ismét babapiskóta és a maradék krém. A tetejére rakjuk a megmaradt habot.

    A csokit megolvasztjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy csorgatni lehessen és ezzel díszítjük a tetejét.

    Tipp:

    Én jénaiban készítettem, miután összehűlt szépen lehetett szeletelni, mint egy tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá