Őszibarackos túrókrém torta babapiskótával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 50 dkg túró
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 őszibarack
  • 1 citrom
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A túrót elkeverjük ízlés szerint cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd beledaraboljuk a meghámozott őszibarackokat.

A habtejszínt/cukrászhabot felverjük a habfixálóval. Ennek a 3/4-ed részét a túróhoz keverjük.

Meglangyosítjuk a tejet és rakunk bele cukrot. Ebbe mártogatjuk a babapiskótákat.

Egy tortaforma vagy egy jénai aljára rakunk egy réteg babapiskótát. Erre jön a túrókrém, majd ismét babapiskóta és a maradék krém. A tetejére rakjuk a megmaradt habot.

A csokit megolvasztjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy csorgatni lehessen és ezzel díszítjük a tetejét.

Tipp:

Én jénaiban készítettem, miután összehűlt szépen lehetett szeletelni, mint egy tortát.