Őszibarackos chia puding recept

Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:
- 2 őszibarack
- 6 dkg chia mag
- 1 dl tej
- 250 g citromos joghurt
- 3-4 ek méz
- 1 tk vaníliaaroma
Karamellizált őszibarackhoz:
- 3-4 őszibarack
- 2-3 ek méz
- 3 db szegfűszeg
- 1 mk őrölt fahéj
Elkészítése:
Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel és turmixoljuk össze.
A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a chia magot és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze.
Ezután osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg.
A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »