Őszibarackos chia puding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:

  • 2 őszibarack
  • 6 dkg chia mag
  • 1 dl tej
  • 250 g citromos joghurt
  • 3-4 ek méz
  • 1 tk vaníliaaroma

Karamellizált őszibarackhoz:

  • 3-4 őszibarack
  • 2-3 ek méz
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 mk őrölt fahéj

Elkészítése:

Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel és turmixoljuk össze.

A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a chia magot és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze.

Ezután osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg.

A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.