Oreos-szedres sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:
- 25 dkg Oreo keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Szedres réteg:
- 80 dkg szeder
- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
- 3 tk zselatin
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 3 ek joghurt
- 4 dl habtejszín
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 2 cs zselatinfix
Elkészítése:
A kekszet egy késes aprítóval morzsás állagúra dolgozzuk. Ha nincs késes aprítónk, akkor egy húsklopfolóval vagy nyújtófával veregessük morzsásra (a kekszet tegyük egy vastag falú zacskóba).
A kekszet dolgozzuk össze az olvasztott vajjal.
A forma aljára és oldalára tegyünk sütőpapírt, vagy pedig wax fóliát. Az alapot simítsuk bele a formába és egyenletesen nyomkodjuk bele.
A szedres réteghez a zselatint áztassuk kevés vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
A szedret egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrjük át és kezdjük el felmelegíteni a cukorral. A zselatint oldjuk fel, majd adjuk a szederhez és addig melegítsük amíg az egész keverék homogén lesz. Annyira hűtsük csak ki, hogy ne legyen meleg, ne oldja majd a krémet.
A krémhez a mascarponét alaposan kikeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd hozzáöntjük a tejszínt és felverjük az egészet, végül pedig a zselatinfixet is beledolgozzuk.
Elkezdjük rétegezni a formába a krémet és a szedres tölteléket. Először egy adag mascarponés krémet kenünk az alapra, majd a szedres részből teszünk rá, újra mascarponés krém, újabb adag szedres réteg és az utolsó adag mascarponés krém. Ha tudjuk, akkor több réteget is készíthetünk. Mindenképp mascarponés krémmel zárjuk és a tetejére öntsük a maradék szedres zselét.
Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítsük és szelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »