Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellamisu (nutellás tiramisu) recept

Nutellamisu (nutellás tiramisu)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 25-30 dkg babapiskóta
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek cukor
    • 6,5 dl habtejszín
    • 75 dkg mascarpone
    • kb 2,5-3 dl tej
    • 1 tk vaníliapaszta
    • 20 dkg mogyorókrém (kb)
    • kakaópor

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. Egy nagyobb edényben vizet forralunk. Egy tálba beletesszük a tojássárgákat és a cukrot, majd a gőz főlé téve szép habosra keverjük (így nem kerül a tojás nyersen az ételbe).

    Lebesszük a tálat a gőzről, majd a habos tojássárgához adjuk a mascarponét és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a jól lehőtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.

    A tejet forróra melegítjük. A mogyorókrémet elosztjuk két edénybe, az egyikbe csak 1-2 evőkanálnyit teszünk. A kevesebb mogyorókrémhez önünk kb 1,5 dl-t a tejből és addik keverjük, amíg a mogyorókrém fel nem olvad. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy teljesen folyékony legyen az állaga. Ebbe fogjuk belemártani a babapiskótákat.

    A maradék mogyorókrémhez annyi meleg tejet adunk, hogy kissé folyós legyen az állaga.

    Összeállítjuk a sütit: a mogyorókrémes tejben megmártjuk a babapiskótákat, majd beletesszük az edénybe. Rákenjük a mascarponés krém negyedét és meglocsoljuk a kissé folyékony mogyorókrémmel (ha idő közben visszakeményedne, akkor tegyük be a mikróba kis időre, így folyósabb lesz). Kenjünk rá egy újabb negyed adag krémet. Erre egy újabb sor mogyorókrémes tejbe mártott babapsikóta jön, erre a maradék krém fele, amire rácsorgatjuk a folyékony mogyorókrémer és befedjük a maradék krémmel.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap, tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóporral.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá