Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-meggyes csokivarázs recept

Narancsos-meggyes csokivarázs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csokoládé (lehetőleg narancsos)
    • 2 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg háztartási keksz
    • 20 dkg kakaós keksz
    • 1 üvegcse rumaroma
    • 1 üvegcse meggyaroma
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 kisebb üveg magozott meggy

    Bevonat hozzávalói:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    Akétféle kekszet daráljuk le és keverjük össze. A meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk kisebb darabokra.

    Egy edénybe tegyük bele a tejet, a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint az apróra tördelt csokoládét, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk össze. Ezután vegyük le a tűzről és először keverjük hozzá a rumaromát és a meggyaromát, majd a darált kekszet, és végül az apróra vágott meggyet is.

    Egy sütőformát béleljünk ki folpack fóliával, majd egyenletesen öntsük bele a még meleg, kekszes masszát és hagyjuk hűlni.

    Amikor már kihűlt, tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen (minél tovább van a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek és könnyebben lehet majd szeletelni).

    A vajat és a tejszínt tegyük egy edénybe, majd melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg szépen felolvad.

    Vegyük ki a formát a hűtőből, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a megdermedt süteményt egy tálcára, vegyük le a fóliát, majd vonjuk be a csokoládéval.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá