Narancsos-meggyes csokivarázs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csokoládé (lehetőleg narancsos)
  • 2 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg kakaós keksz
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1 üvegcse meggyaroma
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 kisebb üveg magozott meggy

Bevonat hozzávalói:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 dkg vaj

Elkészítése:

Akétféle kekszet daráljuk le és keverjük össze. A meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk kisebb darabokra.

Egy edénybe tegyük bele a tejet, a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint az apróra tördelt csokoládét, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk össze. Ezután vegyük le a tűzről és először keverjük hozzá a rumaromát és a meggyaromát, majd a darált kekszet, és végül az apróra vágott meggyet is.

Egy sütőformát béleljünk ki folpack fóliával, majd egyenletesen öntsük bele a még meleg, kekszes masszát és hagyjuk hűlni.

Amikor már kihűlt, tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen (minél tovább van a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek és könnyebben lehet majd szeletelni).

A vajat és a tejszínt tegyük egy edénybe, majd melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg szépen felolvad.

Vegyük ki a formát a hűtőből, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a megdermedt süteményt egy tálcára, vegyük le a fóliát, majd vonjuk be a csokoládéval.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.