Nanaimo szelet recept
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
15 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz morzsa - 10 dkg dió (darált)
- 10 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 12 dkg margarin
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál pudingpor (főzés nélküli)
Tetejére:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Vízgőz fölött olvasszuk össze a margarint, a kétféle cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a felvert tojást, majd főzzük össze.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kekszmorzsát, a darált diót és a kókuszreszeléket.
Egyengessük egy alufóliával kibélelt kisebb méretű tepsibe.
A krémhez először keverjük habosra a margarint a kétféle cukorral, adjuk hozzá a felvert habtejszínt, végül a pudingport.
A krémet kenjük a kekszes rétegre, végül a vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Tegyük néhány órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









