Nanaimo szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
15 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz morzsa - 10 dkg dió (darált)
- 10 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 12 dkg margarin
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál pudingpor (főzés nélküli)
Tetejére:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Vízgőz fölött olvasszuk össze a margarint, a kétféle cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a felvert tojást, majd főzzük össze.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kekszmorzsát, a darált diót és a kókuszreszeléket.
Egyengessük egy alufóliával kibélelt kisebb méretű tepsibe.
A krémhez először keverjük habosra a margarint a kétféle cukorral, adjuk hozzá a felvert habtejszínt, végül a pudingport.
A krémet kenjük a kekszes rétegre, végül a vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Tegyük néhány órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.