Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós, vörösáfonyás golyók recept

Mogyorós, vörösáfonyás golyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Grillázs:

    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg pörkölt mogyoró

    Massza:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg darált keksz
    • 10 dkg vörösáfonya
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 evőkanál rum (vagy aroma)

    Elkészítése:

    Grillázs:

    A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és karamellizáljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott pörkölt mogyorót, majd sütőpapírra öntjük és teljesen kihűtjük.

    Ha kihűlt és megkeményedett, összetörjük és aprítógépben durvára daráljuk.

    Massza:

    A puha vajat és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszet, a kakaót, a rumaromát, aprított áfonyát és a tejet. Végül belekeverjük a darált grillázst (5 dkg-ot tegyünk félre a hempergetéshez). Az egészet egynemű masszává dolgozzuk.

    A kész masszát 30-60 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

    Formázás:

    A hűtött masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, melyeket a félretett grillázsban meghempergetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek