Mogyorós, vörösáfonyás golyók recept
Hozzávalók:
Grillázs:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg pörkölt mogyoró
Massza:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg vörösáfonya
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál rum (vagy aroma)
Elkészítése:
Grillázs:
A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és karamellizáljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott pörkölt mogyorót, majd sütőpapírra öntjük és teljesen kihűtjük.
Ha kihűlt és megkeményedett, összetörjük és aprítógépben durvára daráljuk.
Massza:
A puha vajat és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszet, a kakaót, a rumaromát, aprított áfonyát és a tejet. Végül belekeverjük a darált grillázst (5 dkg-ot tegyünk félre a hempergetéshez). Az egészet egynemű masszává dolgozzuk.
A kész masszát 30-60 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Formázás:
A hűtött masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, melyeket a félretett grillázsban meghempergetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









