Mogyorós, vörösáfonyás golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Grillázs:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg pörkölt mogyoró

Massza:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg vörösáfonya
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma)

Elkészítése:

Grillázs:

A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és karamellizáljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott pörkölt mogyorót, majd sütőpapírra öntjük és teljesen kihűtjük.

Ha kihűlt és megkeményedett, összetörjük és aprítógépben durvára daráljuk.

Massza:

A puha vajat és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszet, a kakaót, a rumaromát, aprított áfonyát és a tejet. Végül belekeverjük a darált grillázst (5 dkg-ot tegyünk félre a hempergetéshez). Az egészet egynemű masszává dolgozzuk.

A kész masszát 30-60 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

Formázás:

A hűtött masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, melyeket a félretett grillázsban meghempergetünk.