Hozzávalók:
Grillázs:
Massza:
Elkészítése:
A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és karamellizáljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott pörkölt mogyorót, majd sütőpapírra öntjük és teljesen kihűtjük.
Ha kihűlt és megkeményedett, összetörjük és aprítógépben durvára daráljuk.
A puha vajat és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszet, a kakaót, a rumaromát, aprított áfonyát és a tejet. Végül belekeverjük a darált grillázst (5 dkg-ot tegyünk félre a hempergetéshez). Az egészet egynemű masszává dolgozzuk.
A kész masszát 30-60 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
A hűtött masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, melyeket a félretett grillázsban meghempergetünk.