Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós csónak recept

Mogyorós csónak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Krém:

    • 25 dkg mogyorókrém
    • 25 dkg mascarpone

    Márogatós:

    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Forgatás:

    • 20 dkg mogyoró (vagy más olajos mag akár vegyesen is)

    Továbbá:

    • 20 dkg babapiskóta

    Elkészítése:

    A mascarponét a mogyorókrémmel kézi robotgéppel alaposan kikeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

    A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a kakaóport.

    A mogyórót durvára daráljuk vagy késes aprítóban átpörgetjük.

    Az egyik babapiskótára teszünk a töltelékből bőven (ez történhet habzsákkal is), majd összeragasztjuk egy másikkal. A babapiskóták kívül eső felét bekenjük kevés töltelékkel, majd az egészet alaposan, minden oldalán megmárjuk a kakaós tejben. A tejes fürdetés után pedig a darált mogyoróba forgatjuk.

    A babapiskóták töltéséhez körülbelül csak a krém felét használjuk fel!

    A maradék tölteléket csillagcsöves habzsákba szedjük és ízlés szerint díszítjük vele a desszert tetejét. Nálunk most felezett mogyoró és felezett áfonya került rá. Néhány óra pihenés kell a desszertnek, hogy kellően átpuhuljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek