Mogyorós csónak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Krém:

  • 25 dkg mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone

Márogatós:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Forgatás:

  • 20 dkg mogyoró (vagy más olajos mag akár vegyesen is)

Továbbá:

  • 20 dkg babapiskóta

Elkészítése:

A mascarponét a mogyorókrémmel kézi robotgéppel alaposan kikeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a kakaóport.

A mogyórót durvára daráljuk vagy késes aprítóban átpörgetjük.

Az egyik babapiskótára teszünk a töltelékből bőven (ez történhet habzsákkal is), majd összeragasztjuk egy másikkal. A babapiskóták kívül eső felét bekenjük kevés töltelékkel, majd az egészet alaposan, minden oldalán megmárjuk a kakaós tejben. A tejes fürdetés után pedig a darált mogyoróba forgatjuk.

A babapiskóták töltéséhez körülbelül csak a krém felét használjuk fel!

A maradék tölteléket csillagcsöves habzsákba szedjük és ízlés szerint díszítjük vele a desszert tetejét. Nálunk most felezett mogyoró és felezett áfonya került rá. Néhány óra pihenés kell a desszertnek, hogy kellően átpuhuljon.