Meggyhabos torta (sütés nélküli) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alap:
- 20 dkg édes keksz
- 10 dkg vaj
Meggyes-mascarponés rész:
- 20 dkg cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 5 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Joghurtos-meggyes rész:
- 4*125 g meggy ízű joghurt
- 3-4 ek meggylé
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük alaposan össze (ha túl száraz lenne, akkor egy kevés olvasztott vajat még tegyünk hozzá).
Egy 24 cm-es tortaforma alját és körben a szélét is béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A meggyet előző nap magozzuk ki, szórjuk meg 2-3 ek cukorral, majd felhasználás előtt csepegtessük le (a visszamaradt meggylevet tegyük félre). Ezután turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük mielőtt a krémhez keverjük.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a pépesített meggyet is.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a meggyes-mascarponés keverékhez és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a krémhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyes krémet. Ezután pár órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a habos-krém.
A joghurthoz adjuk hozzá a meggylevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (a cukrozott meggy visszamaradt levét használjuk fel hozzá).
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a joghurtos keverékhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből és az előző meggyes rétegre egyenletesen kanalazzuk rá a joghurthabot, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy ez a réteg is kellően megdermedjen (én előző nap állítottam össze a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a tortaformát a hűtőből, a teljesen megdermedt tortát helyezzük át egy tálcára, ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









