Meggyhabos torta (sütés nélküli) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alap:
- 20 dkg édes keksz
- 10 dkg vaj
Meggyes-mascarponés rész:
- 20 dkg cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 5 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Joghurtos-meggyes rész:
- 4*125 g meggy ízű joghurt
- 3-4 ek meggylé
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük alaposan össze (ha túl száraz lenne, akkor egy kevés olvasztott vajat még tegyünk hozzá).
Egy 24 cm-es tortaforma alját és körben a szélét is béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
A meggyet előző nap magozzuk ki, szórjuk meg 2-3 ek cukorral, majd felhasználás előtt csepegtessük le (a visszamaradt meggylevet tegyük félre). Ezután turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük mielőtt a krémhez keverjük.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a pépesített meggyet is.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a meggyes-mascarponés keverékhez és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a krémhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyes krémet. Ezután pár órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a habos-krém.
A joghurthoz adjuk hozzá a meggylevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (a cukrozott meggy visszamaradt levét használjuk fel hozzá).
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a joghurtos keverékhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből és az előző meggyes rétegre egyenletesen kanalazzuk rá a joghurthabot, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy ez a réteg is kellően megdermedjen (én előző nap állítottam össze a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a tortaformát a hűtőből, a teljesen megdermedt tortát helyezzük át egy tálcára, ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »