Meggyes-kókuszos ostyatekercs recept
Hozzávalók:
- 2 ostyalap
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 170 g cukrozott, sűrített tej
- 4 evőkanál kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A meggyet botmixerrel pürésítjük, majd egy edénybe tesszük és a cukorral, vajjal felforraljuk. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a sűrített tejet és a darált kekszet is, majd az egészet jól összemelegítjük.
Az ostyalapot nedves konyharuhára tesszük és a töltelék felét forrón rákenjük. 2 evőkanál kókuszreszelékkel megszórjuk és a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük. Folpacba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A másik lappal is így járunk el.
A csokoládét étolajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel a sütit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









