Meggyes-kókuszos ostyatekercs recept

Hozzávalók:
- 2 ostyalap
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 170 gramm cukrozott sűrített tej
- 4 evőkanál kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A meggyet botmixerrel pürésítjük. Beletesszük egy edénybe a cukorral és a vajjal, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a keszet és a sűrített tejet, majd összemelegítjük.
Az ostyalapot nedves konyharuhára tesszük, fele tölteléket forrón rákenjük. 2 evőkanál kókuszreszelékkel megszórjuk és a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük.
Folpacba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A másik lapnál is így járunk el.
A csokoládét étolajjal felolvasztjuk a mikróban. A pihentetés után bevonjuk tekercseket csokoládéval és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »