Meggyes-kókuszos ostyatekercs recept

Hozzávalók:
- 2 ostyalap
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- 170 gramm cukrozott sűrített tej
- 4 evőkanál kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A meggyet botmixerrel pürésítjük. Beletesszük egy edénybe a cukorral és a vajjal, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a keszet és a sűrített tejet, majd összemelegítjük.
Az ostyalapot nedves konyharuhára tesszük, fele tölteléket forrón rákenjük. 2 evőkanál kókuszreszelékkel megszórjuk és a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük.
Folpacba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A másik lapnál is így járunk el.
A csokoládét étolajjal felolvasztjuk a mikróban. A pihentetés után bevonjuk tekercseket csokoládéval és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »