Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes kekszes recept

Meggyes kekszes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg magozott meggy
    • 18 dkg kristálycukor
    • 18 dkg búzadara
    • 4 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 liter víz
    • háztartási vagy vajas keksz

    Csokimáz:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 tábla étcsoki (10 dkg)

    Elkészítése:

    A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó.

    Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje.

    Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető.

    A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére.

    Tipp:

    Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá