Hozzávalók:
Csokimáz:
Elkészítése:
A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó.
Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje.
Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető.
A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére.
Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.