Meggyes kekszes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg magozott meggy
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg búzadara
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 liter víz
  • háztartási vagy vajas keksz

Csokimáz:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 tábla étcsoki (10 dkg)

Elkészítése:

A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó.

Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje.

Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető.

A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére.

Tipp:

Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.