Málnás-habos sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Alap:
- 150 g darált keksz
- 80 g vaj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom héja
Málnazselé:
- 300 g málna (friss vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál zselatinpor
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 marék mandulapehely
- néhány szem friss málna
Elkészítése:
A kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Betesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a krémet.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe.
A kész krémet a kekszes alapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
A zselatint kevíz vízbe beáztatjuk, hogy medguzzadjon.
A málnát a cukorral és a citromlével lassan felforraljuk, majd ha felforrt, belekeverjük a zselatint és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.
Néhányszor átkeverjük, majd langyosan a mascarponés rétegre öntjük, majd újra visszatesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára vagy amíg megdermed.
Végül a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a málnás rétegre simítjuk. A tetejét megszórjuk pirított mandulapehellyel és friss málnaszemekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









