Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-habos sajttorta sütés nélkül recept

Málnás-habos sajttorta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 150 g darált keksz
    • 80 g vaj

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 200 ml habtejszín
    • 100 g porcukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 citrom héja

    Málnazselé:

    • 300 g málna (friss vagy fagyasztott)
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál zselatinpor

    Tetejére:

    • 200 ml habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 marék mandulapehely
    • néhány szem friss málna

    Elkészítése:

    A kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Betesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a krémet.

    A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe.

    A kész krémet a kekszes alapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.

    A zselatint kevíz vízbe beáztatjuk, hogy medguzzadjon.

    A málnát a cukorral és a citromlével lassan felforraljuk, majd ha felforrt, belekeverjük a zselatint és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.

    Néhányszor átkeverjük, majd langyosan  a mascarponés rétegre öntjük, majd újra visszatesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára vagy amíg megdermed.

    Végül a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a málnás rétegre simítjuk. A tetejét megszórjuk pirított mandulapehellyel és friss málnaszemekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek