Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Málnazselé:
Tetejére:
Elkészítése:
A kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Betesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a krémet.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe.
A kész krémet a kekszes alapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
A zselatint kevíz vízbe beáztatjuk, hogy medguzzadjon.
A málnát a cukorral és a citromlével lassan felforraljuk, majd ha felforrt, belekeverjük a zselatint és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.
Néhányszor átkeverjük, majd langyosan a mascarponés rétegre öntjük, majd újra visszatesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára vagy amíg megdermed.
Végül a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a málnás rétegre simítjuk. A tetejét megszórjuk pirított mandulapehellyel és friss málnaszemekkel.