Málnás-habos sajttorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnás-habos sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:
Alap:

  • 150 g darált keksz
  • 80 g vaj

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom héja

Málnazselé:

  • 300 g málna (friss vagy fagyasztott)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál zselatinpor

Tetejére:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 marék mandulapehely
  • néhány szem friss málna

Elkészítése:

A kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Betesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a krémet.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe.

A kész krémet a kekszes alapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.

A zselatint kevíz vízbe beáztatjuk, hogy medguzzadjon.

A málnát a cukorral és a citromlével lassan felforraljuk, majd ha felforrt, belekeverjük a zselatint és hagyjuk, hogy teljesen feloldódjon.

Néhányszor átkeverjük, majd langyosan  a mascarponés rétegre öntjük, majd újra visszatesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára vagy amíg megdermed.

Végül a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a málnás rétegre simítjuk. A tetejét megszórjuk pirított mandulapehellyel és friss málnaszemekkel.