Mákosguba pohárdesszert recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 db gluténmentes kifli
- 10 dkg darált mák
- 3 dl tej
- 5 dkg eritrit
- 2 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- eritrit
- 4 dl tej
Elkészítése:
A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).
Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá, a maradék tejben a pudingport kézi habverővel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és a mákos kiflikre kanalazzuk.
30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/629
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.