Mákosguba pohárdesszert recept

Hozzávalók:
- 3 db gluténmentes kifli
- 10 dkg darált mák
- 3 dl tej
- 5 dkg eritrit
- 2 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- eritrit
- 4 dl tej
Elkészítése:
A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).
Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá, a maradék tejben a pudingport kézi habverővel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és a mákos kiflikre kanalazzuk.
30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »