Mákosguba pohárdesszert recept

Hozzávalók:
- 3 db gluténmentes kifli
- 10 dkg darált mák
- 3 dl tej
- 5 dkg eritrit
- 2 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 1 cs GM vaníliás pudingpor
- eritrit
- 4 dl tej
Elkészítése:
A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).
Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá, a maradék tejben a pudingport kézi habverővel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és a mákos kiflikre kanalazzuk.
30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »