Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosguba pohárdesszert recept

Mákosguba pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db gluténmentes kifli
    • 10 dkg darált mák
    • 3 dl tej
    • 5 dkg eritrit
    • 2 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja

    A krémhez:

    • 1 cs GM vaníliás pudingpor
    • eritrit
    • 4 dl tej

    Elkészítése:

    A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.

    A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).

    Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá, a maradék tejben a pudingport kézi habverővel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és a mákos kiflikre kanalazzuk.

    30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá