Mákosguba pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db gluténmentes kifli
  • 10 dkg darált mák
  • 3 dl tej
  • 5 dkg eritrit
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 1 cs GM vaníliás pudingpor
  • eritrit
  • 4 dl tej

Elkészítése:

A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.

A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a tejet, összeforgatjuk, majd poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).

Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá, a maradék tejben a pudingport kézi habverővel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és a mákos kiflikre kanalazzuk.

30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.