Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej recept

Madártej
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 liter tej
    • 1 darab vaníliarúd (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor (ízlés szerint)
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tejet feltesszük melegedni a vaníliarúddal (vagy vaníliás cukorral). Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, csak gyöngyözzön.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot és szép, fényes habbá verjük.

    Amikor a tej gyöngyözik, evőkanállal vagy fagyiskanállal beleszaggatjuk a habot. Pár percig főzzük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és rövid ideig főzzük a másikat is. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

    A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral (10–12 dkg kb). Folyamatos keverés mellett apránként hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszatesszük a tűzre és nagyon lassú lángon, állandóan kevergetve besűrítjük. Fontos, hogy nem szabad forralni, különben kicsapódik a tojás!

    A kész sodót tálba öntjük és a tetejére rátesszük a főtt habgaluskákat. Hidegen az igazi, de langyosan is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek