Madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 liter tej
- 1 darab vaníliarúd (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- csipet só
Elkészítése:
A tejet feltesszük melegedni a vaníliarúddal (vagy vaníliás cukorral). Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, csak gyöngyözzön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot és szép, fényes habbá verjük.
Amikor a tej gyöngyözik, evőkanállal vagy fagyiskanállal beleszaggatjuk a habot. Pár percig főzzük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és rövid ideig főzzük a másikat is. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral (10–12 dkg kb). Folyamatos keverés mellett apránként hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszatesszük a tűzre és nagyon lassú lángon, állandóan kevergetve besűrítjük. Fontos, hogy nem szabad forralni, különben kicsapódik a tojás!
A kész sodót tálba öntjük és a tetejére rátesszük a főtt habgaluskákat. Hidegen az igazi, de langyosan is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »