Madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 liter tej
- 1 darab vaníliarúd (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- csipet só
Elkészítése:
A tejet feltesszük melegedni a vaníliarúddal (vagy vaníliás cukorral). Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, csak gyöngyözzön.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot és szép, fényes habbá verjük.
Amikor a tej gyöngyözik, evőkanállal vagy fagyiskanállal beleszaggatjuk a habot. Pár percig főzzük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és rövid ideig főzzük a másikat is. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral (10–12 dkg kb). Folyamatos keverés mellett apránként hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszatesszük a tűzre és nagyon lassú lángon, állandóan kevergetve besűrítjük. Fontos, hogy nem szabad forralni, különben kicsapódik a tojás!
A kész sodót tálba öntjük és a tetejére rátesszük a főtt habgaluskákat. Hidegen az igazi, de langyosan is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »