Kókuszos-mogyorós golyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g darált mogyoró
- 100 g kókuszreszelék
- 80 g porcukor
- 80 g puha vaj
- 2 ek vaníliás cukor
- 120 g tejcsokoládé
- 80 g mascarpone
- 80 ml rum vagy ha gyerekek is esznek belőle akkor rumaroma ízlés szerint
Hempergetéshez:
- 100 g kókuszreszelék
Elkészítése:
A mogyorót és a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd, majd kihűtjük.
A vajat a cukrokkal jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit, mascarponét, rum(aromát) és elkeverjük.
Ekkor belekeverjük a kókuszos-mogyorós keveréket és alaposan eldolgozzuk. A masszát hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön az egész.
Kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









