Kókuszos keksztekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kekszes réteg:
- 450 g darált keksz
- 200 g porcukor
- 50 g kókuszreszelék
- 6 evőkanál kakaópor
- 15 ml rumaroma
- 150 ml tej
- 150 ml fekete kávé
Krém:
- 220 g vaj
- 200 g porcukor
- 10 g kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a kekszet, porcukrot, kókuszreszeléket, kakaóport, rumaromát, tejet és a kávét, majd összegyúrjuk. Ebből a mennyiségből 2 rúd lesz.
Egy nyújtódeszkát lefedünk folpackkal, rátesszük a massza felét, erre sütőpapírt rakunk és sodrófával 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Ezt megismételjük a maradék kekszes tésztával is. A széleit levágjuk, hogy szabályos téglalapot kapjunk.
Egy másik tálban habosra keverjük vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A krémet egyenletesen rákenjük a kakszes alapra, majd feltekerjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









