Kókuszos keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kekszes réteg:
- 450 g darált keksz
- 200 g porcukor
- 50 g kókuszreszelék
- 6 evőkanál kakaópor
- 15 ml rumaroma
- 150 ml tej
- 150 ml fekete kávé
Krém:
- 220 g vaj
- 200 g porcukor
- 10 g kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy tálba kimérjük a kekszet, porcukrot, kókuszreszeléket, kakaóport, rumaromát, tejet és a kávét, majd összegyúrjuk. Ebből a mennyiségből 2 rúd lesz.
Egy nyújtódeszkát lefedünk folpackkal, rátesszük a massza felét, erre sütőpapírt rakunk és sodrófával 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Ezt megismételjük a maradék kekszes tésztával is. A széleit levágjuk, hogy szabályos téglalapot kapjunk.
Egy másik tálban habosra keverjük vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A krémet egyenletesen rákenjük a kakszes alapra, majd feltekerjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »