Kinder sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Alap:
- 300 g darált keksz
- 150 g olvasztott, visszahűtött vaj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 3 dl cukrozott habtejszín
- 200 g kinder csoki (16 szelet)
- 3,5 csomag kinder bueno
Tetejére:
- 1,5 dl habtejszín
- 50 g tejcsoki
- 1,5 csomag kinder bueno
Elkészítése:
A kekszet összekeverjük a vajjal. A forma aljába sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belesimítjuk a kekszet és jól lenyomkodjuk (elég vastag lesz, ezért, ha vékonyabb alappal készítenénk akkor 200 g keksz és 100 g vaj szükséges hozzá).
A kinder csokit megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ha nem elég édes a krém, adhatunk hozzá porcukrot.
A kinder buenót kockákra vágjuk, majd ezt is a krémbe forgatjuk.
Az elkészült krémet az alapra simítjuk egyenletesen, majd páró órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tortaforma szélét levesszük. A csokit 20 g tejszínnel összeolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, de még folyós, akkor egy zacskóba kanalazzuk, az egyik sarkán apró lyukat vágunk és rácsorgatjuk a tortára.
A maradék tejszínt kevés porcukorral felverjük, ízlés szerint habrózsákat nyomunk a tortára, majd mindegyik habrózsára teszünk 1-1 kocka kinder buenót.