Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno szelet recept

Kinder bueno szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Rétegek:

    • 48 db vajas keksz
    • tej a mártogatáshoz

    Krém:

    • 40 dkg cukrozott tejszín
    • 50 dkg mascarpone
    • 8 dkg mogyorókrém

    Tetejére:

    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl cukrozatlan, 30 % zsírtartalmú tejszín
    • kb 1 ek mogyorókrém

    Elkészítése:

    Krém:

    A jól behűtött tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a mogyorókrémet is és egynem, stabil krémmé keverjük.

    Összeállítás:

    Egy nagyobb tálcára vagy tepsi aljába letesszük a kekszek felét, amit előtte megmártunk tejben. Nekünk 6*4-es téglalapként fért ki. Köréteszünk egy állítható sütikeretet.

    A kekszekre egyengetjük a krém felét, majd erre tesszük a keksz másik felét, amit tejbe mártunk ismét. A kekszekre kenjük a krém másik felét.

    Csokimáz:

    A csokit egy nagyobb edénybe mérjük és ráöntjük a tejszínt, majd többször átkeverve összemelegítjük.

    A mogyorókrémet egy habzsákba tesszük és kissé meglangyosítjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    Amikor a fehér csokis krém már éppen csak langyos, akkor ráöntjük a sütemény tetejére egyenletesen. A mogyorókrémből kis pöttyöket teszünk a mázba és egy fogpiszkáló segítségével, óvatos mozdulatokkal kialakítjuk a sütemény tetején a mintát.

    Letakarjuk és másnapig hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.

    Másnap óvatosan körbevágjuk a forma mellett a süteményt, majd leemeljük róla és egy éles késsel, finom mozdulatokkal felszeleteljük a süteményt.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá