Hozzávalók:
Rétegek:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A jól behűtött tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a mogyorókrémet is és egynem, stabil krémmé keverjük.
Egy nagyobb tálcára vagy tepsi aljába letesszük a kekszek felét, amit előtte megmártunk tejben. Nekünk 6*4-es téglalapként fért ki. Köréteszünk egy állítható sütikeretet.
A kekszekre egyengetjük a krém felét, majd erre tesszük a keksz másik felét, amit tejbe mártunk ismét. A kekszekre kenjük a krém másik felét.
A csokit egy nagyobb edénybe mérjük és ráöntjük a tejszínt, majd többször átkeverve összemelegítjük.
A mogyorókrémet egy habzsákba tesszük és kissé meglangyosítjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Amikor a fehér csokis krém már éppen csak langyos, akkor ráöntjük a sütemény tetejére egyenletesen. A mogyorókrémből kis pöttyöket teszünk a mázba és egy fogpiszkáló segítségével, óvatos mozdulatokkal kialakítjuk a sütemény tetején a mintát.
Letakarjuk és másnapig hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.
Másnap óvatosan körbevágjuk a forma mellett a süteményt, majd leemeljük róla és egy éles késsel, finom mozdulatokkal felszeleteljük a süteményt.