Kinder bueno szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Rétegek:

  • 48 db vajas keksz
  • tej a mártogatáshoz

Krém:

  • 40 dkg cukrozott tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 8 dkg mogyorókrém

Tetejére:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl cukrozatlan, 30 % zsírtartalmú tejszín
  • kb 1 ek mogyorókrém

Elkészítése:

Krém:

A jól behűtött tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a mogyorókrémet is és egynem, stabil krémmé keverjük.

Összeállítás:

Egy nagyobb tálcára vagy tepsi aljába letesszük a kekszek felét, amit előtte megmártunk tejben. Nekünk 6*4-es téglalapként fért ki. Köréteszünk egy állítható sütikeretet.

A kekszekre egyengetjük a krém felét, majd erre tesszük a keksz másik felét, amit tejbe mártunk ismét. A kekszekre kenjük a krém másik felét.

Csokimáz:

A csokit egy nagyobb edénybe mérjük és ráöntjük a tejszínt, majd többször átkeverve összemelegítjük.

A mogyorókrémet egy habzsákba tesszük és kissé meglangyosítjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni.

Amikor a fehér csokis krém már éppen csak langyos, akkor ráöntjük a sütemény tetejére egyenletesen. A mogyorókrémből kis pöttyöket teszünk a mázba és egy fogpiszkáló segítségével, óvatos mozdulatokkal kialakítjuk a sütemény tetején a mintát.

Letakarjuk és másnapig hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk.

Másnap óvatosan körbevágjuk a forma mellett a süteményt, majd leemeljük róla és egy éles késsel, finom mozdulatokkal felszeleteljük a süteményt.