Keksztekercs kókuszos-rumos krémmel recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 2 dl lefőzött presszókávé (erős legyen)
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 cl rum
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót, a kakaót és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a rumot és a kávé egy részét.
Összegyúrjuk a tésztát és a maradék kávét apránként adagoljuk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen (se túl lágy, se túl kemény).
Egy nagyobb sütőpapírt kiterítünk és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát és kinyújtjuk egy sodrófával kb fél cm vastagságúra.
A lágy margarint alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a 2 cl rummal (a rum ízlés szerint lehet több vagy kevesebb).
A krémet óvatosan rákenjük a kinyújtott kekszalapra, majd a papír segítségével feltekerjük. Többször is átgörgetjük, hogy szép formás legyen.
Ráhelyezzük egy tálcára és a hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek és szépen szeletelhető legyen.
Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »