Keksztekercs főzött krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- kb 2 dl tej
- 5 evőkanál baracklekvár
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszet, a puha margarint, a porcukrot, a kakaóport, a lekvárt annyi tejjel összedolgozzuk, hogy jól formázható masszát kapjunk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kihűlt krémet.
A kekszes masszát folpackon kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a krémmel és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
Kókuszreszelékkel megszórjuk és jól behűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »