Keksztekercs főzött krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- kb 2 dl tej
- 5 evőkanál baracklekvár
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A darált kekszet, a puha margarint, a porcukrot, a kakaóport, a lekvárt annyi tejjel összedolgozzuk, hogy jól formázható masszát kapjunk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kihűlt krémet.
A kekszes masszát folpackon kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a krémmel és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
Kókuszreszelékkel megszórjuk és jól behűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









