Keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 20 dkg porcukor
- 1 dl fekete kávé
- 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 10 dk vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A kekszet összekeverjük a porcukorral, kávéval, lekvárral, kakaóporral, vaníliás cukorral és a végén, apránként hozzáöntjük a tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami nem ragad.
A töltelékhez a puha vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral.
A nyújtódeszkát alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel, majd kinyújtjuk rajta a “tésztát” egyenletesen, vékonyra. Elkenjük a kakaós tésztát a krémet és feltekerjük.
Folpackba vagy alufóliába csomagolva éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, tálalás előtt szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »