Keksztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 20 dkg porcukor
- 1 dl fekete kávé
- 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 10 dk vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A kekszet összekeverjük a porcukorral, kávéval, lekvárral, kakaóporral, vaníliás cukorral és a végén, apránként hozzáöntjük a tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami nem ragad.
A töltelékhez a puha vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral.
A nyújtódeszkát alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel, majd kinyújtjuk rajta a “tésztát” egyenletesen, vékonyra. Elkenjük a kakaós tésztát a krémet és feltekerjük.
Folpackba vagy alufóliába csomagolva éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, tálalás előtt szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »