Keksztekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 20 dkg porcukor
- 1 dl fekete kávé
- 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 10 dk vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A kekszet összekeverjük a porcukorral, kávéval, lekvárral, kakaóporral, vaníliás cukorral és a végén, apránként hozzáöntjük a tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami nem ragad.
A töltelékhez a puha vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral.
A nyújtódeszkát alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel, majd kinyújtjuk rajta a “tésztát” egyenletesen, vékonyra. Elkenjük a kakaós tésztát a krémet és feltekerjük.
Folpackba vagy alufóliába csomagolva éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, tálalás előtt szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









