Keksztekercs recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 20 dkg porcukor
- 1 dl fekete kávé
- 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 10 dk vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A kekszet összekeverjük a porcukorral, kávéval, lekvárral, kakaóporral, vaníliás cukorral és a végén, apránként hozzáöntjük a tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami nem ragad.
A töltelékhez a puha vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral.
A nyújtódeszkát alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel, majd kinyújtjuk rajta a “tésztát” egyenletesen, vékonyra. Elkenjük a kakaós tésztát a krémet és feltekerjük.
Folpackba vagy alufóliába csomagolva éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, tálalás előtt szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.