Keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg háztartási keksz darálva
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl fekete kávé
  • 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 10 dk vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A kekszet összekeverjük a porcukorral, kávéval, lekvárral, kakaóporral, vaníliás cukorral és a végén, apránként hozzáöntjük a tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami nem ragad.

A töltelékhez a puha vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral.

A nyújtódeszkát alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel, majd kinyújtjuk rajta a “tésztát” egyenletesen, vékonyra. Elkenjük a kakaós tésztát a krémet és feltekerjük.

Folpackba vagy alufóliába csomagolva éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, tálalás előtt szeleteljük.