Kekszes-málnás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 150 g keksz (20 db vajas keksz)
- 400 g málna
- 50-100 g cukor ízlés szerint
- 200 ml víz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 500 g mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 400 ml habtejszín
Elkészítése:
A kekszet egy állatható süti keretbe, tepsibe vagy jénaiba tesszük.
A málnát a víz felével és a cukorral felfőzzük, amíg a szemek szét nem esnek teljesen. Ha nem szeretjük a sütiben a magokat, akkor szűrjük át.
A pudingport a vízzel keverjük csomómentesre, majd a málnapürét sürítsük be vele.
A még forró málnás pudingot öntsük a kekszekre és simítsuk el, majd tegyük hűtőbe és teljesen hűtsük ki.
A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük el a mogyorókrémmel, majd forgassuk össze a tejszínhabbal.
A mogyorókrémes tejszínt kenjük a málnás pudingra egyenletesen. A tetejére reszelhetünk csokit.
Pár óra múlva már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »