Kekszes-málnás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 150 g keksz (20 db vajas keksz)
- 400 g málna
- 50-100 g cukor ízlés szerint
- 200 ml víz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 500 g mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 400 ml habtejszín
Elkészítése:
A kekszet egy állatható süti keretbe, tepsibe vagy jénaiba tesszük.
A málnát a víz felével és a cukorral felfőzzük, amíg a szemek szét nem esnek teljesen. Ha nem szeretjük a sütiben a magokat, akkor szűrjük át.
A pudingport a vízzel keverjük csomómentesre, majd a málnapürét sürítsük be vele.
A még forró málnás pudingot öntsük a kekszekre és simítsuk el, majd tegyük hűtőbe és teljesen hűtsük ki.
A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük el a mogyorókrémmel, majd forgassuk össze a tejszínhabbal.
A mogyorókrémes tejszínt kenjük a málnás pudingra egyenletesen. A tetejére reszelhetünk csokit.
Pár óra múlva már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »