Kekszes-málnás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 150 g keksz (20 db vajas keksz)
- 400 g málna
- 50-100 g cukor ízlés szerint
- 200 ml víz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 500 g mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 400 ml habtejszín
Elkészítése:
A kekszet egy állatható süti keretbe, tepsibe vagy jénaiba tesszük.
A málnát a víz felével és a cukorral felfőzzük, amíg a szemek szét nem esnek teljesen. Ha nem szeretjük a sütiben a magokat, akkor szűrjük át.
A pudingport a vízzel keverjük csomómentesre, majd a málnapürét sürítsük be vele.
A még forró málnás pudingot öntsük a kekszekre és simítsuk el, majd tegyük hűtőbe és teljesen hűtsük ki.
A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük el a mogyorókrémmel, majd forgassuk össze a tejszínhabbal.
A mogyorókrémes tejszínt kenjük a málnás pudingra egyenletesen. A tetejére reszelhetünk csokit.
Pár óra múlva már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »