Kekszes-málnás kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 150 g keksz (20 db vajas keksz)
  • 400 g málna
  • 50-100 g cukor ízlés szerint
  • 200 ml víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 500 g mascarpone
  • 2 ek mogyorókrém
  • 400 ml habtejszín

Elkészítése:

A kekszet egy állatható süti keretbe, tepsibe vagy jénaiba tesszük.

A málnát a víz felével és a cukorral felfőzzük, amíg a szemek szét nem esnek teljesen. Ha nem szeretjük a sütiben a magokat, akkor szűrjük át.

A pudingport a vízzel keverjük csomómentesre, majd a málnapürét sürítsük be vele.

A még forró málnás pudingot öntsük a kekszekre és simítsuk el, majd tegyük hűtőbe és teljesen hűtsük ki.

A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük el a mogyorókrémmel, majd forgassuk össze a tejszínhabbal.

A mogyorókrémes tejszínt kenjük a málnás pudingra egyenletesen. A tetejére reszelhetünk csokit.

Pár óra múlva már tálalhatjuk is.