Kekszes krémes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag háztartási keksz (0,5 kg)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7,5 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 12,5 dkg margarin
- fél csomag zselatin (10 g)
Elkészítése:
Egy kisebb tepsi alját kirakjuk háztartási keksszel.
A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a lisztet kevés hideg tejben simára keverjük. Beleöntjük a tejbe és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Közben beledolgozzuk a margarint. A végén pedig hozzáforgatjuk a tojások felvert habját és lehúzzuk a tűzről.
A pudingot óvatosan a kekszre öntjük, majd a tetejét ismét háztartási keksszel fedjük.
Amint a keksz megpuhult, szépen lehet szelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »