Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes csokis csodasüti recept

Kekszes csokis csodasüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A krémhez:

    • 3 csokoládé ízű pudingpor
    • 9 dl tej
    • 6 evőkanál cukor
    • 10 dkg csokoládé
    • 10 dkg vaj

    A kekszek mártogatásához:

    • 1,5 dl tej
    • 0,5 üvegcse rumaroma
    • 2 teáskanál porcukor
    • 1 csomag háztartási keksz (kb. 50 dkg, 48 db)

    A bevonathoz:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A 1,5 dl tejet elkeverjük a porcukorral és a rumaromával. A kekszeket gyorsan belemártogatjuk, majd egy sort kirakunk velük a 20×30 cm-es tepsi alján.

    A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a vajat és az apróra tördelt csokoládét, és pár percig kevergetve visszatesszük a tűzre, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

    A forró krémből az első kekszsorra kb. egyharmadnyi mennyiséget öntünk. Ezután újabb réteg mártott keksz következik, majd ismét krém, végül a harmadik réteg keksz és a maradék krém.

    A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a rétegek jól összeérjenek. Másnap szeletelve tálaljuk.

    Tipp

    A rumaroma helyett használhatunk vaníliaaromát vagy egy kevés erősebb kávét, ha gyerekeknek készítjük. A tetejére reszelt csokit vagy durvára vágott diót is szórhatunk díszítésnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek