Kekszes csokis csodasüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kekszes csokis csodasüti

Hozzávalók

A krémhez:

  • 3 csokoládé ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj

A kekszek mártogatásához:

  • 1,5 dl tej
  • 0,5 üvegcse rumaroma
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 csomag háztartási keksz (kb. 50 dkg, 48 db)

A bevonathoz:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A 1,5 dl tejet elkeverjük a porcukorral és a rumaromával. A kekszeket gyorsan belemártogatjuk, majd egy sort kirakunk velük a 20×30 cm-es tepsi alján.

A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a vajat és az apróra tördelt csokoládét, és pár percig kevergetve visszatesszük a tűzre, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

A forró krémből az első kekszsorra kb. egyharmadnyi mennyiséget öntünk. Ezután újabb réteg mártott keksz következik, majd ismét krém, végül a harmadik réteg keksz és a maradék krém.

A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a rétegek jól összeérjenek. Másnap szeletelve tálaljuk.

Tipp

A rumaroma helyett használhatunk vaníliaaromát vagy egy kevés erősebb kávét, ha gyerekeknek készítjük. A tetejére reszelt csokit vagy durvára vágott diót is szórhatunk díszítésnek.