Hozzávalók
A krémhez:
A kekszek mártogatásához:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A 1,5 dl tejet elkeverjük a porcukorral és a rumaromával. A kekszeket gyorsan belemártogatjuk, majd egy sort kirakunk velük a 20×30 cm-es tepsi alján.
A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a vajat és az apróra tördelt csokoládét, és pár percig kevergetve visszatesszük a tűzre, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
A forró krémből az első kekszsorra kb. egyharmadnyi mennyiséget öntünk. Ezután újabb réteg mártott keksz következik, majd ismét krém, végül a harmadik réteg keksz és a maradék krém.
A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, elegyengetjük, majd hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a rétegek jól összeérjenek. Másnap szeletelve tálaljuk.
A rumaroma helyett használhatunk vaníliaaromát vagy egy kevés erősebb kávét, ha gyerekeknek készítjük. A tetejére reszelt csokit vagy durvára vágott diót is szórhatunk díszítésnek.