Kekszes banános-krémes recept

Hozzávalók egy 30*15,5 cm-es tepsihez:
- kb fél kg négyzet alakú háztartási keksz
- kb 5-6 db banán
- 800 ml tej
- 7 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek liszt
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- csokiforgács vagy reszelt csoki
Elkészítése:
Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesre jól kikeverjük.
A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve, puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón belekeverjük a margarint és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. A rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.
Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz.
Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »