Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kekszes banános-krémes recept

Kekszes banános-krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 30*15,5 cm-es tepsihez:

    • kb fél kg négyzet alakú háztartási keksz
    • kb 5-6 db banán
    • 800 ml tej
    • 7 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek liszt
    • 15 dkg margarin

    Tetejére:

    • csokiforgács vagy reszelt csoki

    Elkészítése:

    Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesre jól kikeverjük.

    A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve, puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón belekeverjük a margarint és addig kevergetjük, míg el nem olvad.

    Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. A rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.

    Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz.

    Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá