Kekszes banános-krémes recept
Hozzávalók egy 30*15,5 cm-es tepsihez:
- kb fél kg négyzet alakú háztartási keksz
- kb 5-6 db banán
- 800 ml tej
- 7 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 ek liszt
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- csokiforgács vagy reszelt csoki
Elkészítése:
Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesre jól kikeverjük.
A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve, puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón belekeverjük a margarint és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. A rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.
Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz.
Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









