Kekszes banános-krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 30*15,5 cm-es tepsihez:

  • kb fél kg négyzet alakú háztartási keksz
  • kb 5-6 db banán
  • 800 ml tej
  • 7 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg margarin

Tetejére:

  • csokiforgács vagy reszelt csoki

Elkészítése:

Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesre jól kikeverjük.

A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve, puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón belekeverjük a margarint és addig kevergetjük, míg el nem olvad.

Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. A rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.

Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz.

Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.